Una bona manera va ser, doncs, agrupar-nos en una sola associació. I, amb l’associació en marxa, treballem per decidir a quines festes i celebracions pot sortir cada colla, del poble o fora d’aquest, quines noves festes o diades pròpies es poden iniciar, quins nous balls i melodies es poden crear per identificar-los com a propis i exclusius de Premià de Mar, quines tradicions es poden recuperar, quins canvis i novetats es poden afegir dins el programa de Festa Major, etc.

El tipus d'activitat permet la participació de totes les edats, des dels més xics als més grans, ja sigui per separat en algunes colles, o junts en d’altres. De manera que es crea un ambient divers, obert i participatiu molt gran.

El nom té el doble sentit del fet d’anar molt atabalats, actius i moguts, i alhora fa referència a un joc tradicional que jugaven els nostres avis: el bòlit o bèlit, una mena de beisbol a la catalana...

L'Associació va néixer el gener del 2004 amb l'objectiu principal d'agrupar i potenciar les colles existents a Premià de Mar que es dediquen a la tradició festiva i popular catalana, com són: els Gegants, els Capgrossos, la Cuca i els grups de músics (grallers i tabalers), i alhora engegar-ne de noves com: Bastoners, Xanquers, Balls de plaça, Bèsties de foc, etc.

La gent que ens movem en l'àmbit de les festes a Premià de Mar crèiem que feia falta una empenta forta a aquest tipus d'espectacles de cultura popular, que revifés les festes del poble, els seus cercaviles i celebracions, i motivés a la participació de la gent, no només sortint al carrer, sinó fruïnt de la festa des de dins, sentint-se'n part activa.